De switch naar soepel, pijnvrij en gezond bewegen

Beweging en massages
voor, tijdens en na de zwangerschap

Op MAAT

 

 Moov-up mama’s wil mama’s ondersteunen naar een ontspannen en evenwichtig lichaam. Ontspannen, pijnvrij en gezond bewegen is de centrale visie die we bereiken via bewegingsanalyses en massages. Beide kunnen, combinaties zijn ook mogelijk. 

Massage voor, tijdens of na de zwangerschap

Zwangerschapsmassage & postpartum massage

Tijdens en na de zwangerschap kan je vaak last hebben van kwaaltjes zoals vocht ophouden, rugklachten, vermoeidheid,… Een zwangerschaps- of postpartum massage bied je lichaam extra rust en ontspanning, het verhelpt op deze manier een deel van je klachten. Het is vooral even “me-time”! 

 

Door ons speciaal zwangerschapskussen kunnen jullie ook genieten van een échte rugmasse, dit doordat je in het ergonomische kussen op je buik kan gaan liggen. Het ondersteunt je lichaam op de juiste plekken en ligt enorm comfortabel. 

 

Een zwangerschapsmassage kan vanaf het 2e trimister tot de dag van de bevalling. Extra zalig rond de periode van 36 tot 38 weken zwangerschap! Voor een postpartum massage kan je komen genieten vanaf 5 weken na de bevalling (en tot laaaang daarna). 

 

Beide massages gaan door bij onze partner Bébé Collette. We voorzien tijd genoeg om helemaal tot rust te komen. 

 

Massages voor de zwangerschap

Wanneer je stress ervaart, is er meer spanning in je lichaam. Deze spanning kan je opmerken in je spieren, maar eigenlijk heeft het meer gevolgen. Hormonen zoals adrenaline en cortisol zorgen ervoor dat je minder kan recupereren. Verschillende organen zoals de darmen en maag ondervinden minder rust, je hart en longen moeten harder werken,… . Kortom stress zorgt voor veel ongemakken en is niet welkom wanneer je graag zwanger wil worden. Zeker als het niet direct wil lukken, zal er meer stress ontstaan waardoor de natuur vaak wordt tegengewerkt. 

 

Een massage zorgt voor meer rust in de spieren, bovendien komt er oxytocine vrij, het knuffelhormoon die wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Massages helpen je ontspannen en kunnen de natuur een duwtje in de rug geven.  

 

Sporten en bewegen tijdens 
& na de zwangerschap

Sport tijdens en na de zwangerschap

In beweging bijven, fit blijven is zeer belangrijk om verschillende redenen! Onderzoek toont aan dat beweging zorgt voor minder zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid, misselijkheid, pijnlijke borstel, bandenpijn, brandend maagzuur, slecht slapen,.. . 

 

Verder zal de conditie minder snel achteruit gaan en is er minder kans op zwangerschapsdiabetes. 

 

Ook voor de baby zijn de effecten van beweging en sport groot. Bewegende mama’s hebben een gezonde groei van de placenta. Er is een gezonde gewichtstoename en het bevordert de hersenontwikkeling van de baby. Op latere leeftijd zorgt een actieve zwangerschap voor actieve en sportieve kinderen. 

 

Nog een extra motivatie om te bewegen en sporten is de duurtijd van de bevalling. Fitte mama’s hebben een snellere ontsluiting en een kortere persfase. Bovendien is er minder kans op een keizersnede en nemen fitte mama’s minder snel een epidurale. 

 

Na de bevalling zijn fitte mama’s sneller herstelt. 

 

We maken graag 
tijd voor jou

Ben je helemaal klaar voor om te ontspannen of bewegen? Registreer je via onderstaand formulier.